В Україні навесні зазвичай подорожчають усі овочі та фрукти, причому не лише імпортні, а й ті, що виросли на нашій території. Це пов'язано з псуванням, додатковими витратами на зберігання та дефіцитом на ринку. Наприкінці березня несподівано почали знижуватись ціни на яйця, картопля, цибулю та інші продукти.
Картопля
Кілограм картоплі у лютому продавали за середньою ціною 26,01 грн/кг, а зараз – 25,23 грн/кг. Цьому овочу передбачали різке подорожчання, але поки що тенденція зворотна. А торговельній мережі "Ашан" картоплю пропонують за 22,20 грн/кг.
Цибуля
Минулої весни вартість цибулі била рекорди. Зараз він навпаки дешевшає – за місяць ціна з 16,95 грн/кг впала до 15,74 грн/кг. В Ашені овоч можна придбати за 14,50 грн/кг.
Капуста
Білокачанна капуста за місяць також стала доступнішою. Так, з 15,27 грн/кг вона подешевшала до 12,98 грн/кг. Найнижча ціна у Варусі – 11,90 грн/кг.
А молода капуста за місяць подорожчала з 68,35 грн/кг до 77,57 грн/кг.
Морква
Морква також стала дешевшою. Середня ціна за кілограм цього овочу знизилася з 13,92 грн до 10,43 грн. У Метро та Ашані він продається по 8,90 грн/кг.
Яйця
Курячі яйця від ТМ "Ясенсвіт" у лютому продавали за 61,57 грн, а наприкінці березня вартість впала до 54,05 грн. У торговій мережі Новус можна купити за 49,69 грн.
За даними сайту "Мінфін", яйця від виробника "Квочка" подешевшали з 58,01 до 54,99 грн за десяток.
Найдешевші яйця – у торговій мережі АТБ. Там десяток можна купити за 26,90 грн. Вони продаються поштучно, що досить зручно.
Раніше повідомлялося про знижки у супермаркетах Сільпо та АТБ – ціни знизили до 48%.