Today.ua

В Україні хочуть звільнити від мобілізації ще одну категорію чоловіків

В Україні до 15 листопада продовжили воєнний стан та мобілізацію. Від призову до армії вирішили звільнити ще одну категорію чоловіків. Про це стало відомо із відповідної електронної петиції.

Йдеться про петицію №22/200190-еп, яку зареєстрували на сайті президента України. Автори запропонували запровадити зміни до ст. 23 закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" і звільнити від призову до ЗСУ адвокатів.

Вказано про наявність несправедливості, тому що їхні процесуальні опоненти в суді – прокурори – не підлягають мобілізації.

"Наразі все більше з'являється випадків, коли працівники ТЦК при виконанні адвокатами захисту громадян незаконно чинять тиск на адвокатів шляхом незаконного затримання у приміщенні ТЦК, шантаж та тиск питанням примусової мобілізації тощо", - зазначено у зверненні.

Глава держави розгляне петицію, якщо вона набере 25 тисяч підписів. Наразі їх уже понад 3300. До кінця збору підписів залишилося 88 днів.

Нагадаємо, що раніше в Україні запропонували звільнити від мобілізації іншу категорію військовозобов'язаних – представників ДСНС. Відповідний законопроект подали у Верховній Раді.

Наразі через неврегульованість питання рятувальників призивають на службу, а депутати вважають, що потрібно надати відстрочку. Вказано, що призов цієї категорії осіб негативно впливає на виконання робочих завдань, покладених на Державну службу з надзвичайних ситуацій.

Нещодавно військовий експерт Тарас Чмут заявив, що до армії призовуть усіх чоловіків. Він закликав українців не ховатись від мобілізації, а вже зараз проходити необхідну підготовку для захисту Батьківщини від агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ