Today.ua

В Україні хочуть змінити правила нарахування пенсій військовим: як пропонують розраховувати вислугу років

В Україні планують переглянути порядок нарахування пенсій для військовослужбовців. Зміни стосуватимуться стажу роботи, що дає підстави для нарахування пенсії за вислугу років. Відповідний законопроєкт №9680 розміщено на сайті Верховної Ради.

У документі наголошується, що раніше військовослужбовцям за вислугу років зараховували час безперервної роботи на посадах у МВС України чи Нацполіції, які заміщуються державними службовцями, а у навчальних, медичних та науково-дослідних установах – на будь-яких посадах.

"Одні люди віддають боргу значну частку свого життя, тоді як інші - взагалі нічого не віддають. І вислуга років і у тих, хто служить у військових підрозділах у польових умовах або в казармах 24 години 7 днів на тиждень, і тих, хто працює на цивільних підприємствах у тилу 8 годин 5 днів на тиждень, проживаючи у себе вдома, є однаковим без пільгових умов", - сказано у пояснювальній записці.

Це порушення ст. 24 та ч. 2 ст. 64 Конституції, а також загальних принципів справедливості та рівності перед законом, вважають автори законопроєкту.

На фоні того, що зараз військовослужбовці беруть безпосередню участь у військових діях і перебувають у нерівних обставинах з тими, хто сидить у кабінетах, до вислуги років на пільгових умовах пропонують зараховувати:

Раніше повідомлялося, як виплачуватимуть військовим по 30 тис. грн премії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ