Today.ua

В Офісі президента зробили заяву про мирні переговори з Росією

В Офісі президента України зробили заяву про мирні переговори з Росією. Названо дві умови для їх проведення.

Радник голови ОП Михайло Подоляк погодився з тим фактом, що всі війни у світі так чи інакше закінчуються переговорами. Зрозуміло, що протистояння з РФ завершиться підписанням документів про припинення бойових дій. Проте важливо розуміти, які саме умови там будуть вказані.

За словами представника Володимира Зеленського, потрібно забезпечити сильну позицію України у момент, коли з російськими окупантами все ж таки доведеться сісти за стіл переговорів:

"Мені дуже подобається формула, що всі війни закінчуються переговорами, це досить зрозуміло. Питання в тому, в якій позиції ти перебуваєш, коли починаєш ці переговори. Якщо переговори починаються, коли РФ отримала певні тактичні поразки, у них почалися внутрішні процеси - соціальна напруга або бунти, тоді так, безумовно, переговори".

Подоляк нагадав, що рашисти прагнуть повного знищення України як держави і висувають відповідні ультиматуми. Глава Офісу глави держави наголосив, що доки Росія не отримала серйозних поразок на фронті, будь-яке перемир'я призведе до заморозки конфлікту, яку загарбники використовують для підготовки до нового етапу війни. Така ситуація буде вигідною окупантам і неприйнятною для нас, тому цього сценарію треба уникнути.

Радник Андрія Єрмака зазначив, що РФ має добровільно відмовитися від ядерної зброї, а це можливо лише у тому випадку, якщо вона зазнає тотальної поразки на полі бою. Країна-агресор у такому разі не зможе домінувати не тільки в Європі, а й у глобальній політиці загалом, у неї не буде ресурсів, і вона буде визнана державою, яка програла війну.

Михайло Подоляк пояснив, що окрім військової поразки, Росія має відчути дію санкцій та соціального невдоволення, коли її громадяни нарешті почнуть діяти та прагнути зміни режиму в державі та відмови від путінізму.

Раніше президент Росії Володимир Путін через Дмитра Медведєва повідомив, скільки триватиме війна з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ