Today.ua

Урсула фон дер Ляєн закликала ЄС готуватися до війни з РФ: “Путін має намір продовжувати “

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зробила гучну заяву. Вона закликала ЄС готуватися до війни з Росією, а також інвестувати кошти у виробництво зброї.

На думку німецької політикині, Європі важливо не лише активно підтримувати Україну, а й подбати про власну обороноздатність. У фон дер Ляєн немає ілюзій стосовно намірів російського диктатора.

"Той, хто говорить і діє як Путін, не хоче миру, а має намір продовжувати. Якщо ми повинні зберігати мир на нашому континенті, то нам необхідно інвестувати в оборону", - зазначила вона.

Голова Європейської комісії засудила "гібридні атаки" РФ, зокрема нещодавнє зняття прикордонної розмітки на кордоні з Естонією. Також їй не подобається використання мігрантів для протистояння з ЄС.

Урсула фон дер Ляєн вважає, що ефективне зміцнення обороноздатності Європейського союзу матиме позитивний влив й на європейську економіку:

"Важливо, щоб за допомогою мільярдів, які ми інвестуємо, також створювалися хороші робочі місця тут, у Європі".

Зазначено, що заходи щодо зі зміцнення обороноздатності мають фінансуватися з використанням бюджетних коштів, тобто внесків, які роблять країни-членів Євросоюзу. Як відомо, угоди про створення ЄС передбачають спільну оборонну політику, але не фінансування оперативних видатків на оборонні та військові потреби.

Нагадаємо, що колишня очільниця Міноборони ФРН має намір балотуватися на другий термін як кандидат Європейської народної партії.

Раніше повідомлялося, що Путін готовий закінчити війну в Україні: президент РФ назвав свої умови. Про це повідомили британському виданню джерела, наближені до кремлівського керівника 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ