Today.ua

Укрзалізниця зробила важливу заяву про бронювання квитків для військових: як отримати місце у купе

Укрзалізниця виділяє спеціальну броню на квитки для військових, щоб вони мали змогу поїхати у відрядження чи відпустку, навіть коли всі місця розкуплено. Це актуально, зокрема, для західних напрямків, куди іноді не можна взяти квитки за тиждень.

У прес-службі УЗ розповіли, як формується бронь, та як військові можуть викупити заброньовані квитки на потяги залізниці.

Розподіляють броні військові комендатури. На кожен рейс виділяється як мінімум 4 купейні та 4 плацкартні місця. Наприклад, якщо про свою відпустку військовослужбовець дізнався в останній момент і квитки у вільному продажу вже закінчилися, то він може за попередньою заявкою може отримати місце, яке раніше було заброньовано.

Такі квитки надходять у вільний продаж виключно після того, як усі заявки від військових вже задоволені. Відбувається це не раніше, ніж за 6 годин до відправлення поїзда, щоб навіть у разі потреби день у день захисники та захисниці могли такою бронею скористатися.

Варто враховувати, що спеціальна броня на місця знімається за 6 годин до відправлення поїзда. Щоб встигнути отримати талон та придбати квиток – рекомендується приїжджати на вокзал за 8 годин до відправлення потяга або раніше.

Як купити квитки з бронню

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця презентувала вагони для маломобільних пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ