Today.ua

Укрпошта пересадить листонош на новий вид транспорту

Компанія Укрпошта має намір полегшити роботу своїм листоношам. Для цього їх планують пересадити з велосипедів на новий вид транспорту.

Образ листоноші на велосипеді стійкий у пам'яті громадян, які живуть у сільській місцевості. Радянська мультиплікація також на нього попрацювала, згадати хоча б листоношу Печкіна.

Проте, за словами гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського, прогрес не стоїть на місці й впровадження нових засобів доставки сьогодні – не розкіш, а необхідність. Він зазначив, що все частіше листоношам доводиться доставляти не листи та газети, а лікарські препарати та різні посилки.

Для того, щоб полегшити їм роботу, компанія поєдналася з ветеранським бізнесом і розробила вантажний мопед.

"Разом з українським виробником (ветеранський бізнес) розробили пілотну модель для листонош, яку теж починаємо тестувати. Все тестую особисто. Теж дякуємо їм за підтримку. А всім дослідникам не турбуватись — всі закупівлі будуть відбуватись у Прозорро", – повідомив гендиректор Укрпошти Ігор Смілянський.

Транспортний засіб є мопедом з невеликим контейнером. Його обсягу достатньо, щоб завантажити велику кількість посилок. Швидкість доставлення, очевидно, також підвищиться, але може зрости і її ціна, адже мопед на відміну від велосипеда треба заправляти пальним.

Також Ігор Смілянський розповів, що розроблено проєкт мобільного вагончика Укрпошти. Він зможе оперативно замінювати поштові відділення, які постраждали через російські обстріли.

"Хочу подякувати нашим українським виробникам, які створили такий чудовий прототип для пілотного проєкту, який вже у наступні тижні відправиться у бойовий регіон на тест", – заявив Смілянський.

Нагадаємо, в середині квітня Укрпошта представила новий блок поштових марок, створених за сприяння Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. На екземплярах зображено зразки озброєння, які створила Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ