Today.ua

Українцям повідомили, якими будуть тарифи на газ з 1 листопада

Названо тарифи на газ для побутових споживачів. Стало відомо, скільки платитимуть клієнти різних українських компаній у листопаді.

98% українців обслуговує Нафтогаз. Він надає їм блакитне паливо за фіксованою вартістю – 7,96 грн за кубометр. Такий тариф передбачений для 12,4 млн домогосподарств.

Як повідомила ГазПравда, свої річні пропозиції на останній місяць осені представили 12 постачальників. Тарифи залишаться такими самими, як і в попередні місяці. Ціни на газ варіюються від 7,70 до 9,99 грн за кубометр. У семи постачальників тариф нижчий за 8 грн, а у п'яти – вищий.

Діючі пропозиції діятимуть до 1 травня 2024 року включно. Таким чином, можна користуватися газом за колишніми тарифами до кінця опалювального сезону.

Нагадаємо, що 22 серпня Кабмін продовжив дію покладених спеціальних обов'язків (ПСО) на ринку природного газу. Це дозволить залишити на колишньому рівні не лише тарифи на газ, а й на тепло.

Виробники тепла для населення ТОВ "ГПК "Нафтогаз Трейдинг", на яке покладено ПСО, продаватиме газ по 7420 грн за 1000 кубометрів. Виробники тепла для бюджетних організацій реалізуватимуть його по 16 390 грн за 1000 кубометрів.

Річні тарифи на газ від постачальників у листопаді

Раніше повідомлялося, якими будуть тарифи на електроенергію з 1 листопада – вони зміняться одній категорії споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ