Today.ua

Українці одержуватимуть доплату до пенсії під час війни: допомогу надасть ООН

Внаслідок російської агресії чимало українців опинились у скрутних життєвих обставинах. Таким людям всіляко допомагає українська влада, а також підтримують міжнародні організації. Зокрема, сотні тисяч українців отримуватимуть під час війни доплату до пенсії від ООН.

Таку новину повідомляють у Пенсійному фонді України.

Йдеться про пенсіонерів, які мешкають у зоні безпосереднього зіткнення військ та в населених пунктах, де можуть відбутися бойові дії. Жодних звернень до Пенсійного фонду для отримання доплати до пенсії від ООН не потрібно. Вся необхідна інформація вже присутня у базі даних ПФУ. Отож фонд самостійно визначає перелік одержувачів виплат.

Отримати додаткові кошти до пенсії громадяни можуть або у місцевому відділенні Укрпошти, або на пенсійну картку. Це залежатиме від способу, який пенсіонер обрав для перерахунку пенсійних виплат.

Слід зазначити, що така доплата призначається лише пенсіонерам, які відповідають таким критеріям:

У Пенсійному фонді також зазначають, що конкретного терміну, після якого відбувається припинення нарахування такої допомоги, не існує. Доплати надходитимуть доти, доки пенсіонер відповідає переліченим критеріям, або поки не закінчиться фінансування програми ООН.

На призначення додаткових виплат можуть розраховувати жителі Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

Нагадаємо, тариф на газ для населення підвищать до 9,5 гривні за кубометр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ