Today.ua

Українці назвали зарплату, яка потрібна їм для нормального життя

Українці назвали зарплату, яка потрібна їм для нормального життя. Вони також вказали на головну складність під час працевлаштування.

За даними сайту пошуку роботи robota.ua, найскладніше знайти вакансію з гідною оплатою. Про це заявили 28% опитаних претендентів. Ще 25,4% складно знайти пропозицію, яка б відповідала компетенціям. Тривалість пошуку відзначили 14,1% респондентів, а 12,7% зазначили часті відмови з боку роботодавців.

Українці назвали рівень заробітної плати, яка потрібна їм для комфортного способу життя. Це діапазон між 15 та 25 тис. грн. Цього достатньо для 30,5% опитаних. А 27,6% розраховують на вищий дохід – від 25 до 40 тис. грн.

Лише 16,1% задовольнить зарплата у розмірі 10-15 тис. грн. Ще 13,5% українців прагнуть заробляти 40-55 тис. грн. 12,2% розраховують на заробіток, що перевищує 55 тис. грн.

Для більшості претендентів головне під час пошуку роботи – висока оплата.

Нагадаємо, що середня зарплата в Україні складає 16,3 тис. грн. Номінально вона зросла на 15,1%, а з врахуванням інфляції знизилася на 3,6%.

Найвищі зарплати в Україні пропонують у Києві та Херсоні – близько 21 тис. грн.

Де українці шукають роботу

Наші співвітчизники при пошуку роботи орієнтуються на пропозиції профільних порталів (88%). У соцмережах та на офіційних сайтах компаній вакансії шукають 34% та 25% українців відповідно. Фріланс-майданчики користуються невеликим попитом – вони цікавлять лише 5% опитаних.

Здобувачі шукають вакансії з детальною вказівкою критеріїв працевлаштування та зарплатою. Майже половина кандидатів (49%) не зацікавить пропозиціями із сумнівними вимогами. 17% не погодяться із роботою без офіційного працевлаштування.

Раніше стали відомі міста із найвищими зарплатами. Це Київ та Херсон – близько 21 тис. грн.

Нагадаємо, про можливість працевлаштуватися у ЗСУ: військовослужбовцям пропонують зарплати до 125 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ