Today.ua

Українці можуть збільшити свої пенсії: названо кілька способів

В Україні є кілька способів збільшити свою пенсію. Про них ми розповімо у нашому матеріалі.

У нашій країні рідко можна зустріти людину, яка була б задоволена своєю пенсією. Але ви можете не знати, що насправді маєте право отримувати більше. Фахівці у галузі пенсійних нарахувань радять уважно вивчати, які види пенсій та надбавок існують в Україні.

Приміром, на надбавку до основної пенсії можуть претендувати:

Якщо ви підходите під одну із категорій, зверніться до ПФУ з відповідними документами.

Фахівці рекомендують пенсіонерам що працюють завжди повідомляти Пенсійний фонд, якщо вони змінили місце роботи або звільнилися з неї. При перерахунку пенсію можна збільшити.

Також слід пам'ятати, що в нашій країні існують різні види пенсій, але громадянин має право лише одну з них. Поцікавтеся, можливо ви можете претендувати за своїм соціальним статусом на виплату, яка буде більшою за ту, що ви маєте зараз. У цьому мають допомогти співробітники Пенсійного фонду.

Пенсійне законодавство України є вкрай плутаним, і має безліч суперечностей. Багато українців звертаються до юридичних контор, які домагаються переведення громадянина на вигідніші умови. При цьому адвокати можуть домогтися доплати від держави за роки, які вам платили менше, ніж належить.

Зазначимо, що вже зараз борг ПФУ перед українськими пенсіонерами досяг величезної суми в 66 млрд гривень. Ця сума стала наслідком численних судових рішень на користь пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ