Today.ua

Українці можуть подати спрощену заяву на субсидію: стартував експериментальний проект ПФУ

Пенсійний фонд вирішив полегшити українцям процедуру оформлення субсидій та запустив експериментальний проект. У громадян з'явиться можливість подавати спрощену заяву на отримання допомоги для оплати комуналки.

Українці можуть оформити субсидію, подавши відповідну заяву та декларацію про доходи. У деяких випадках потрібні інші документи, серед яких довідка про реструктуризацію заборгованості та договір про оренду.

Процедуру незабаром можуть спростити. Представники ПФУ повідомила про запуск експериментального проекту, в рамках якого заяви можна подавати в онлайн-режимі. Для цього необхідно:

Коректність заповнення заяви перевірить система. Українці дізнаються, чи покладено їм субсидію чи ні у розділі "Мої звернення" – слід вибрати опцію "Статус звернення".

Нагадаємо, що громадяни України можуть оформити житлову субсидію, якщо витрачають на комунальні платежі 15% від сукупного доходу домогосподарства. Така норма діятиме до кінця воєнного стану та протягом одного місяця після його завершення або скасування.

Раніше повідомлялося, що українці масово скаржаться на затримку субсидій: у ПФУ повідомили, коли виплатять допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ