Today.ua

Українці можуть отримати одноразову грошову допомогу від роботодавця: названо умови

Офіційно працевлаштовані українці можуть отримати одноразову грошову допомогу від свого роботодавця. Для цього потрібні підстави. Названо умови для оформлення фінансової підтримки.

Матеріальна допомога може надаватися більшості робітників або окремому працівнику з особистих обставин. Це може грошова виплата або нецільова благодійна допомога (НБД) без сплати податків. Вона надається за заявою – одноразово.

Особливості вказаної виплати:

Щоб отримати підтримку, працівник має звернутися до роботодавця з відповідною заявою, в якій слід попросити про надання коштів та вказати підстави для цього. Як повідомили Факти ICTV, у поточному році можна звернутися до роботодавця для отримання грошової допомоги на:

Фінансова допомога на лікування може бути двох типів:

Який розмір допомоги

Роботодавець на власний розсуд приймає рішення видати або не видати грошову допомогу працівнику й самостійно визначає її розмір. Бухгалтер підприємства не вносить цю виплату до оподатковуваного доходу працівника, якщо її розмір не перевищує 4240 грн.

Таким чином, щоб нецільова благодійна допомога не підлягала оподаткуванню, вона повинна бути менш як 4240 грн раз на рік. Якщо вона більше, податок складе 18% плюс військовий збір 1,5% від суми.

Роботодавець після отримання заяви приймає рішення, формується та затверджується наказ, після чого проводиться нарахування.

Раніше Нацбанк повідомив, що буде із зарплатами в Україні найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ