Today.ua

Деякі українці можуть оформити пільги на харчування дітей у школах та дитсадках

Деякі категорії громадян можуть оформити для своїх дітей пільгове харчування у школах та дитячих садках. Докладніше про пільги та про те, як їх отримати, розповімо у цьому матеріалі.

Пільги на харчування в закладах освіти можуть надаватися як за рішенням держави та органів місцевої влади, так і на підставі благодійних проєктів. Наприклад, у школах, де діє Всесвітня продовольча програма ООН, усі учні молодших класів харчуються на пільгових умовах.

В інших випадках право на оформлення дотації мають:

Також пільгове харчування можна оформити для дітей, евакуйованих із зон із радіоактивним забрудненням. Якщо є документ, що дитина отримала інвалідність від наслідків Чорнобильської катастрофи, то вона теж має право харчуватися у школі чи дитсадку на пільгових умовах.

Можуть бути й інші підстави, які діють у конкретному регіоні. Тому, якщо ваші діти не підходять під жодну з перерахованих категорій, краще проконсультуватися у місцевому управлінні соцзахисту.

Сім'ї з трьома та більше дітьми отримує дотацію, яка покриває половину вартості харчування.

Для оформлення пільги потрібно подати керівництву школи або дитячого садка заяву та копії документів, що підтверджують ваші підстави на дотацію.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні збільшили виплати на дітей військовослужбовців. У Мінсоцполітики повідомили, хто може претендувати на грошову допомогу від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ