В Україні почали зростати ціни на консерви. Йдеться як про улюблені багатьма консервовані продукти з риби, так і про овочеві консерви.
Як змінилася за місяць вартість популярних консервованих продуктів, повідомляє inkorr, посилаючись на дані порталу minfin.
Незважаючи на літню пору та засилля свіжих продуктів на ринках, в Україні зростає попит на консервовану продукцію. Хтось традиційно віддає перевагу консервам порівняно зі свіжоприготованими стравами. Адже не треба гаяти час на приготування їжі, що дуже зручно. Особливо тепер, коли в Україні систематично відключають світло, а у багатьох громадян встановлені дома електроплити.
Крім того, українці намагаються зараз зробити хоч якісь запаси продуктів тривалого зберігання. Адже невідомо, що буде з енергоресурсами далі, і чи можна буде приготувати хоч якусь їжу. Через це консерви зараз користуються підвищеним попитом. Відповідно, ціни на консерви потроху почали зростати.
Зокрема, вже подорожчали деякі рибні консерви. Так, у червні подорожчала 230-грамова банка натуральних сардин. При цьому розкид цін у торгових мережах доволі великий. Він становить 15 гривень. Так, в Ашані таку консерву можна придбати за 49,90 грн, а у Новусі за неї доведеться віддати 64,99. А середня ціна такої банки сардин зараз становить 58,80 грн, тоді як у травні вона була 58,30.
А от за 150-грамову баночку шпротів від торгової марки Аквамарин у середньому доведеться віддати 73,15 грн. Водночас в Ашані за такий продукт хочуть аж 76,50 грн, а в МегаМаркеті його можна купити і за 69,80. До речі, ця консерва порівняно з травнем не змінила своєї ціни.
А найвідчутніше додала в ціні кабачкова ікра. Цей улюблений багатьма українцями продукт зробив за місяць значний ціновий стрибок. Так, баночка ікри вагою 440 грамів у середньому подорожчала з 59,28 грн до 67,99. А от баночка вагою 460 грамів зараз коштує так само, як і у травні – 58,90 грн.
Нагадаємо, новий тариф на електроенергію призведе до подорожчання товарів та послуг.