Today.ua

Українські студенти можуть отримати стипендію 58 тис. грн у Польщі: названо умови

Українські студенти можуть отримати стипендію у Польщі. Кошти призначені для проведення досліджень.

Йдеться про стипендіальну програму "Місяць у Польщі" імені Юліуша Мерошевського. Вона призначена для іноземних вчених із Центрально-Східної Європи. Окрім українців, на виплату можуть претендувати жителі Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, а також РФ та Білорусі.

Стипендія дозволить вченим провести короткі наукові дослідження, наприклад опитування та інтерв'ю, а також архівні та бібліотечні запити у сфері політичної ситуації, історії, культури та спадщини народів Східної та Центральної Європи.

У програмі можуть взяти участь:

Учасники програми отримають 6500 злотих (близько 58 512 гривень), а також цінні контакти з польськими вченими та досвід, який допоможе їм у подальшій роботі.

Як подати заявку на стипендію

Претенденти на виплату мають заповнити аплікаційну форму (англійською або польською мовою) та надіслати її за електронною адресою: stypendia@mieroszewski.pl. Результати конкурсного відбору оголосять письмово на електронну пошту.

Нагадаємо, що українські біженці у Польщі з квітня отримали можливість подати заяву на отримання дозволу на проживання на певний термін замість тимчасового захисту. Нинішнього року кількість українців, які звертаються за видами, помітно скоротилася порівняно із попереднім роком.

Раніше було названо зарплати військовослужбовців в Україні та Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ