Today.ua

Українських біженців у Нідерландах змусять платити внесок до 350 євро

Нідерланди мають намір запровадити особистий внесок для українців, що працюють. До нього увійде плата за воду, газ, електроенергію та харчування.

Уряд Нідерландів має намір припинити безоплатне забезпечення умов проживання українців. Йдеться про громадян України, які працевлаштувалися у західноєвропейській країні.

Державний секретар Нідерландів Ерік ван дер Бург звернувся з такою ініціативою до місцевої Палати представників. Пропонується встановити внесок у розмірі 105 євро на оплату комунальних послуг: електрику, воду та газ.

Громадяни України, які отримують харчування за місцем проживання, будуть вносити ще 242 євро, таким чином, для них загальна сума особистого внеску перевищить €350.

Окрім цього, обговорюється стягнення з українських біженців плати за оренду житла. Також зазначимо, що в Нідерландах діє система обов'язкового медичного страхування, але біженців з України поки що не змушуватимуть отримувати поліс.

Ерік ван дер Бург зазначив, що правила для всіх, хто живе та працює в Нідерландах, мають бути однаковими.

Нагадаємо, у Нідерландах закінчився термін дії тимчасового захисту для біженців, які приїхали з України, але не є її громадянами. До 1 квітня їм необхідно попросити нідерландський уряд про міжнародний прихисток.

У зв'язку з цим у Гаазі відбулася акція протесту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ