Today.ua

Українські супермаркети оновили ціни на яйця, сіль, цукор та гречку у кінці листопада: де купити дешевше

Вартість деяких продуктів в Україні змінилася наприкінці листопада. Супермаркети знизили цінники на гречку та цукор, а підвищили на сіль та яйця. Порівняємо на сайті Мінфіну, де можна купити перелічені вище продукти за найменшою ціною.

Ціни на яйця

Цінники на яйця супермаркети наприкінці листопада трохи підвищили. Це очікуване підвищення напередодні зими, про яке заздалегідь попереджали українців. Середня вартість яєць "Квочка" складає 55,60 грн за десяток, а яєць "Ясенсвіт" - 55,52 грн, що на 2 гривні дорожче, ніж минулого місяця. Придбати 18 яєць "Ясенсвіт" можна на сьогоднішній день за 96,13 грн, а 30 яєць - за 170,35 грн.

Найдешевше яйця продаються в супермаркетах "Метро" та "Ашан".

Ціни на сіль

Станом на 26 листопада, сіль морська харчова коштує в середньому в супермаркетах 38,20 грн за кг. У Varus сіль можна купити за 28,50 грн/кг, а в "Ашан" та сама сіль коштує вже 48,50 грн за кг. За місяць вартість солі зросла на 15%.

Ціни на гречку

Гречка у листопаді продовжує дешевшати. Кілограм крупи в супермаркетах коштує сьогодні 27,97 грн. В "Ашан" гречку можна купити за 24,70 грн за кг. Крупа дорожчати найближчим часом точно не буде, адже цьогорічний урожай виявився досить високим і його потрібно продати, тому підвищувати ціни аграріям недоцільно.

Ціни на цукор

Цукор також подешевшав. Так, станом на 26 листопада, кілограм цукру в супермаркетах коштує 32,77 грн. Найдешевше продукт можна купити в "Метро" (31,90 грн за кг), а найдорожчий цукор продається у Varus – 34,40 грн за кг.

Раніше повідомлялося, що українські супермаркети змінили ціни на картоплю, капусту, цибулю та моркву у листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ