Today.ua

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Сьогодні Сили оборони України вперше зуміли вразити стратегічний бомбардувальник Ту-22М3. Військовий експерт Агіл Рустамзаде розповів, як наші протиповітряні сили зуміли дістати його в глибині російської території.

Інформація про збитий Ту-22М3 з'явилася одразу після чергового ранкового удару ракетами по українських містах. Нагадаємо, більше за інших сьогодні дісталося Дніпру. На цей час відомо про сімох загиблих та 29 постраждалих внаслідок варварської ракетної атаки на це місто.

Два ракетоносці летіли бомбардувати мирні українські міста, коли один з них було збито за допомогою невідомої зброї. Другий літак, за повідомленням представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, після цього змушений був розвернутися і заплановану атаку не зробив.

Нагадаємо, це сталося на території Ставропольського краю за 300 кілометрів від українського кордону.

На думку військового експерта Агіла Рустамзаде, українські зенітники могли вразити бомбардувальник за допомогою модернізованої ракети до комплексу С-200. Нагадаємо, ГУР підтвердило, що літак-розвідник А-50У 23 лютого було збито на відстані 256 км від лінії фронту за допомогою комплексу С-200.

Дані системи ППО-ПРО було розроблено ще у 60-ті роки минулого століття. Їх найсучаснішою версією є комплекс С-200Д "Дубна", здатний вражати цілі на дальності до 300 км.

Однак Агіл Рустамзаде переконаний, що українцям вдалося модернізувати ракету, щоб досягти ще більшої зони ураження. Американськими Patriot бити по цілях над російською територією нам не дозволяє Білий дім. До того ж їхньої дальності недостатньо, щоб уразити літак на такій відстані.

"На заході найбільш далекобійним комплексом ППО є "Петріот" (150-170 км (дальність ураження – ред.)), тоді як ракета С-200 при пусках на полігоні улетіла на 464 км. В умовах війни в Україні саме спосіб бойових дій сил ППО із засідки є найбільш ефективним", - написав військовий експерт у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, після успішної атаки на російський бомбардувальник Ту-22М3 повідомлялося, що трьох з чотирьох пілотів, що катапультувалися, росіянам вдалося знайти та евакуювати. Пізніше з'явилася інформація, що один зі знайдених льотчиків загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ