Today.ua

Україна наздогнала РФ з виробництва ударних БПЛА: грошей все одно не вистачає

Україна суттєво наростила випуск військової техніки, боєприпасів та дронів. За деякими позиціями наше оборонне виробництво вже наздогнало Росію.

Гендиректор АТ «Укроборонпром» Герман Сметанін повідомив, що Україні за роки війни вдалося потроїти обсяг виробництва військової техніки.

"На цей рік завдання не менш амбіційне — збільшення виробництва з такою ж динамікою. За одними напрямками — в десятки разів, за іншими — менше, відповідно до потреб Міноборони та Збройних Сил України", – зазначив Сметанін.

Боєприпаси – це головне, що сьогодні чекають на фронті, вважає голова Укроборонпрому. Він розповів, що українські підприємства оборонного сектору зуміли наростити виробництво снарядів для артилерії та мінометних боєприпасів радянського виробництва. Вже розпочато випуск 60-мм мінометних мін зразка НАТО.

Спільно із США вдалося розробити ефективний протидроновий засіб ППО FrankenSAM, який вже був випробуваний у бойових умовах. Герман Сметанін повідомив, що нашим захисникам вдалося за допомогою цього виробу збити російський "Шахед" з відстані 9 км.

Що стосується виробництва самих дронів, то тут, за словами глави Укроборонпрому, вдалося досягти найбільших успіхів. Цього року Україна наздогнала РФ за обсягами виробництва ударних БпЛА.

"Ми здатні виробляти ще більше, але нас стримує дефіцит грошей у держави, і ми розраховуємо на додаткове фінансування, зокрема, з-за кордону", - зазначив Герман Сметанін.

Також він заявив, що майже всі види озброєнь, які нам постачають союзники, можна сьогодні ремонтувати на вітчизняних підприємствах.

"Є певні складнощі щодо отримання технологічної документації, на здійснення капітального ремонту західних зразків озброєння, але критичних проблем наразі вже немає", - повідомив гендиректор Укроборонпрому.

Нагадаємо, у квітні британська преса повідомляла, що Україна розробила дрон, здатний завдавати ударів за 3000 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ