Today.ua

Українцям пояснили бажання росіян звинуватити у теракті в Крокус Сіті Холлі Україну

Центр протидії дезінформації пояснив, чому для ФСБ важливо звинуватити Україну в причетності до організації теракту у "Крокус Сіті Холлі". Причина може бути суто військова.

Напередодні увечері у підмосковному Красногорську стався масштабний теракт. У концертному залі по людях, що зібралися на концерт, було відкрито вогонь кількома озброєними автоматами людьми.

Згодом розстріл продовжився в інших приміщеннях розважального центру. Залишаючи "Крокус Сіті Холл", терористи підпалили його. За різними даними, внаслідок нападу загинули близько 100 людей.

Сьогодні ФСБ повідомила про затримання підозрюваних у Брянській області. У російському силовому відомстві заявили, що їхня машина рухалася у напрямку українського кордону, а отже – за нападом на ТРЦ стоїть Київ.

Головне управління розвідки України також виступило із заявою. ГУР стверджує, що цей теракт був підготовлений спецслужбами Володимира Путіна, який має намір таким чином виправдати проведення в Росії нової хвилі мобілізації.

Це старі методи Кремля щодо підігріву зацікавленості населення Російської Федерації у війні. Нагадаємо, 1999 року, напередодні приходу Путіна до влади, у Москві та Волгодонську було підірвано багатоповерхові будинки. Через кілька днів співробітники міліції затримали фсбшників, які закладали мішки з гексогеном у підвал житлового будинку в Рязані.

Теракт у Волгодонську, 1999 год

У ФСБ тоді заявили, що у мішках був цукор, що й спровокувало народження знаменитого мему. А в терактах звинуватили чеченських терористів. Все це потрібно було Путіну, щоб зайняти Кремль на антитерористичній риториці та розпочати 2-гу Чеченську війну.

Тероризм – головний метод Росії й у війні з Україною. Напередодні наша країна зазнала безпрецедентного обстрілу енергетичних об'єктів з боку окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ