Today.ua

В Офісі президента закликали країни ЄС зупинити допомогу українським біженцям

Колишній народний депутат Сергій Лещенко заявив, що країнам ЄС варто припинити підтримку українських біженців. Нібито це допоможе повернути додому громадян України.

Радник керівника Офісу президента України виступив із доволі оригінальною пропозицією. Сергій Лещенко вважає, що європейським країнам, які прийняли тисячі біженців з України, варто відмовити у допомозі українцям, що втекли від війни. Він упевнений - повернення в українські міста зовсім не є небезпечним.

Про це колишній народний депутат заявив у новому інтерв'ю для швейцарського видання Tages-Anzeiger. У розмові з журналістами Сергій зазначив, що українцям, які залишилися вдома, і тим, хто виїхав після початку війни, стає все складніше знаходити спільну мову. І це може спричинити поділ українського суспільства.

"Бо люди, які поїхали з України, ніколи не зрозуміють людей, які залишилися. Я вважаю, що країни, які приймають, повинні припинити підтримку біженців, щоб вони могли повернутися додому. У нас у Києві живе 3 мільйони людей, у тому числі сотні тисяч дітей. Аргумент про те, що це небезпечно, - нісенітниця", - зазначив радник голови ОП.

Лещенко наголосив, що тим, хто повернеться, не треба буде йти воювати проти росіян. Вони просто зможуть допомагати у відновленні економіки – купувати українські продукти, користуватися послугами місцевих підприємств та сплачувати податки.

"Ваші гроші зникають з економіки. І ситуація стає дедалі складнішою", - додав він.

Нагадаємо, що у Чехії зробили заяву щодо видачі Україні чоловіків-біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ