Today.ua

У Нацраді з питань телебачення зробили заяву щодо роботи Telegram в Україні

Спроби обмежити роботу месенджера Telegram в Україні не припиняються. Про конкретні кроки у цьому напрямку повідомила Національна рада з питань телебачення та радіомовлення.

Голова органу контролю Ольга Герасим'юк прокоментувала недавнє блокування ботів розвідувальних служб України. На її думку, те, як ці структури використовують месенджер у своїй роботі, є їхньою професійною компетенцією, але інші державні структури повинні відмовитися від Telegram.

За її словами, Україна намагається зробити все, щоб налагодити контакти із цифровими платформами.

"Я думаю, поступово, треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів", - заявила Ольга Герасим'юк.

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення повідомила, що Україна вже співпрацює з європейськими партнерами щодо внесення Telegram до переліку цифрових платформ, які підлягають регулюванню.

"В таких випадках блокування чи у разі порушень законодавства (месенджери - ред.) можуть бути оштрафовані. Як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку", - зазначила голова Нацради.

Нагадаємо, 28 квітня Telegram заблокував кілька українських чат-ботів офіційних структур. Під обмеження потрапив чат-бот Головного управління розвідки Міноборони України.

Через деякий час його роботу було відновлено.

Раніше Павло Дуров повідомляв, що месенджер банить акаунти та ботів, які збирають інформацію для завдання точкових ударів. Нагадаємо, через чат-бот ГУР жителі окупованих територій повідомляють таку інформацію про розташування російських військ.

Наприкінці березня глава ГУР Кирило Буданов заявляв, що Telegram несе загрозу національній безпеці України. Він запропонував реєструвати канали в месенджері як ЗМІ, щоб вони несли юридичну відповідальність за все, що публікують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ