Today.ua

У Нафтогазі розповіли, хто може передавати показники за газ у розширені терміни

Нафтогаз розширив терміни передачі показників лічильників за газ для деяких клієнтів. У компанії відповіли на коментарі українців щодо того, чому деяких із них просять передавати показники лише у перші п'ять днів місяця, а комусь дається більше часу.

Справа в тому, що прийом та нарахування обсягів газу проводять облгази. Нафтогаз лише допомагає у прийомі показань лічильника.

У компанії повідомили, що клієнти ГазМережі Сумської, Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської, Хмельницької, Івано-Франківської, Житомирської, Київської, Львівської, Кропивницької, Криворізької, Харківської та Дніпровської областей, а також АТ "Черкасигаз", АТ "Чернігівгаз" та АТ "Волиньгаз" мають розширені терміни передачі показників за газ - з 28 по 5 число.

Решта клієнтів повинні передавати показання лічильників з 1 по 5 число. У разі некоректних обсягів споживання клієнтам рекомендують звернутися до свого оператора ГРМ.

Показання потрібно передавати своєму оператору газорозподільної мережі, а він потім надає цю інформацію Нафтогазу. Нарахування по платіжці здійснює постачальник.

Таким чином, клієнти повинні самі контролювати терміни передачі показань та не порушувати їх, щоб потім їм не нараховували зайві кубометри.

Як передати показники лічильника за газ:

Раніше в Нафтогазі повідомили, що в Україні можуть знизити тарифи на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ