Today.ua

У Міноборони вирішили мобілізувати українських чоловіків 25-60 років, які живуть за кордоном

У Міноборони України вирішили мобілізувати українських чоловіків 25-60 років, які живуть за кордоном. Щодо тих, хто відмовиться поповнити лави ЗСУ, будуть застосовані санкції.

Резонансну інформацію оприлюднило німецьке видання Welt. Вказано, що ініціатива походить від міністра оборони України Рустема Умєрова. Він вважає, що в армії мають служити не лише ті, хто знаходиться на території нашої країни, а й співвітчизники, які опинилися за кордоном.

Йдеться не лише про ФРН, а й про інші країни, в яких живуть військовозобов'язані українці, придатні до служби. Їм запропонують пройти реєстрацію у призовних пунктах збройних сил.

Умєров не уточнив, яке саме покарання передбачено для ухилянтів:

"Ми все ще обговорюємо, що має статися, якщо вони не приїдуть добровільно".

Чиновник уточнив, що у питанні мобілізації має бути справедливість, а захист Батьківщини є не покаранням, а честю.

Що відомо про посилення мобілізації в Україні

Ситуація на фронті залишається напруженою. Днями президент України Володимир Зеленський заявив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликав посилити мобілізацію та додатково залучити на фронт 450-500 тисяч осіб. Глава держави назвав це дуже серйозною цифрою, яку слід обґрунтувати. Потрібно більше аргументів, щоб підтримати цей напрямок. Також потрібно забезпечити фінансування, обороноздатність та справедливість в умовах призову.

Нагадаємо, що в Україні масово видають повістки у квартирах. Деякі чоловіки відмовляються впускати представників ТЦК. Стало відомо, чи можуть ТЦК насильно проникнути у житло та вибити двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ