Today.ua

У Міноборони назвали топ-7 найбільш затребуваних вакансій у ЗСУ

У Міноборони назвали найбільш затребуваних спеціалістів. Причому йдеться не лише про військових, які беруть безпосередню участь у бойових діях.

У Міністерстві оборони України вказали посади, які особливо необхідні українській армії. Активно проводиться набір чоловіків у рекрутингових центрах. На даний момент там відкрито понад 2000 вакансій.

Деталі повідомив уповноважений Міноборони з рекрутингу Олексій Бежевець під час телемарафону:

"Це безпосередньо ті, які зібрали центри рекрутингу з військових частин, пункт постійної дислокації яких знаходиться у регіоні, де знаходиться центр".

Вказано, що військові частини також оприлюднюють пропозиції на онлайн-сервісах. Йдеться про її близько 10 000 різних вакансій. Причому українці, які хочуть захищати державу, мають можливість обирати.

"Це те поле вакансій, з якого людина може підібрати, що її цікавить. Різні конкретні вакансії, які максимально близькі за спеціальністю, досвідом, баченням людини", - уточнив Бежевець.

Найпопулярніші спеціальності

За даними представника МОУ, утворилася гостра необхідність у:

Олексій Бежевець наголосив, що потрібні не лише бойові медики. Потрібні фахівці, які мають хоча б базову медичну освіту та можуть принести користь українській армії, надати допомогу захисникам Батьківщини.

Також є великий попит на професіоналів у сфері обслуговування, логістики, ремонту та штабні посади. Вказано, що пропозицій більш ніж достатньо, і це не лише зайнятість безпосередньо на передовій.

Раніше в Міноборони повідомили про доплату 70 000 грн, яку встановлено для бійців ЗСУ за рішенням Кабміну. Зарплатня солдата на фронті зросла до 190 000 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ