Today.ua

У Міноборони назвали шість видів доплат для військових ЗСУ

В Україні є шість видів доплат для військовослужбовців. Їх розмір зумовлений складністю виконання завдань.

Заступник міністра оборони України Наталія Калмикова нагадала, які сьогодні надбавки належать українським захисникам. По-перше, це 100 тисяч гривень для бійців, які діють безпосередньо на лінії боєзіткнення та в тилах ворога на окупованих територіях України чи Росії.

"Така ж виплата зберігається для сімей полонених, які зникли безвісти та за час лікування після отримання поранень, травм, контузій, пов'язаних із захистом Батьківщини", - зазначила Наталія Калмикова.

Додаткові 50 тисяч гривень можуть отримати військовослужбовці:

Заступник міністра оборони України зазначила, що такі пункти управління не обов'язково мають знаходитися у безпосередній близькості від ворога. Але якщо вони керують підрозділами першого ешелону, їм може бути призначена надбавка.

"Перелік таких органів військового управління затверджується Головнокомандувачем ЗСУ або начальником Генерального штабу ЗСУ", - уточнила Калмикова.

За виконання бойових чи спеціальних завдань може нараховуватись надбавка у 30 тисяч гривень. Це стосується:

Як четвертий вид додаткових виплат заступник міністра оборони Україна назвала нещодавно введену бойову надбавку в 70 тисяч гривень. Нагадаємо, вона нараховується за кожні 30 днів, проведені на лінії бойового зіткнення.

Суму 15-30 тисяч додатково отримують інструктори навчальних військових частин. Курсантам військових вишів виплачують сьогодні 2350 грн.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Юрій Джигір розповів, скільки коштує утримання одного бійця ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ