Today.ua

У квітні на виплату пенсій виділено меншу суму коштів, ніж у березні: названо причину скорочення фінансування

Пенсійний фонд України відзвітував про завершення виплати квітневих пенсій. Як з'ясувалось, у поточному місяці обсяг пенсійних виплат зменшився порівняно з попереднім, березнем.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ПФУ.

Так, за березень українським пенсіонерам було виплачено загалом 62,1 млрд гривень. А у квітні обсяг усіх пенсійних виплат склав лише 60,5 млрд гривень. Таким чином, обсяг квітневих виплат виявився на 2,6% меншим, ніж у березні.

Та попри це, середній розмір пенсії не змінився і не став нижчим. Він залишається таким, як був у першому кварталі 2024 року. До речі, за перший квартал поточного року середня пенсія зросла на 505 гривень -  до 5743 грн. А у відсотках збільшення пенсії склало 9,6%.

Якщо зіставити ті факти, що сумарно на пенсії у квітні було виділено менше коштів, однак величина пенсії залишилася незмінною, то виходить, що стало менше пенсіонерів.

У Пенсійному фонді пояснюють меншу суму виплат скороченням пенсіонерів за рахунок тих громадян, які не пройшли фізичної ідентифікації.

Проте, кількість пенсіонерів значно скоротилась і в першому кварталі, коли ще не відмовляли у виплатах тим, хто не пройшов ідентифікації. Так, за перший квартал кількість пенсіонерів скоротилась на 362 тисячі осіб. На кінець березня в Україні налічувалось 10,155 млн осіб. Тобто не виключено, що зараз пенсіонерів в Україні ще менше.

Нагадаємо, деяким українцям можуть не зарахувати до страхового стажу останні 10 років  роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ