Today.ua

У Держприкордонслужбі повідомили, чи є загроза вторгнення росіян до Сумської області

Державна прикордонна служба України повідомила, що загроза вторгнення росіян до регіону зберігається. У ворога на цій ділянці кордону не так багато сил, але спробу провести наступ виключати не можна.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко. На його думку, про стратегічний прорив фронту на цій ділянці не йдеться.

"На Сумщині ми бачимо продовження активності ворожих ДРГ на цьому напрямку, а також щоденні обстріли, які Росія наносить з різноманітного озброєння по прикордонню області. Загалом у ворога, як і раніше, на цьому напрямку зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня", - заявив Демченко.

Росіяни можуть спробувати провести штурмові дій на цьому напрямку з тією ж метою, з якою вони рухалися у напрямку Вовчанська та Липців у Харківській області, вважає речник Державної прикордонної служби України.

Їм потрібна максимальна активність на різних ділянках фронту, щоб українське командування було змушене залучити резерви для усунення загрози. Також окупанти домагаються від нашого Генштабу перекидання сил та засобів з напрямку їхнього головного удару.

Нагадаємо, стратегічне завдання для росіян залишається незмінним: вони мають намір вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. Про це раніше заявляв Інститут вивчення війни, в українському командуванні із цією оцінкою західних фахівців погоджуються.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов 14 травня прямо заявляв, що росіяни мають намір відкрити ще один фронт у Сумській області. Він також вважає, що спроби наступу на північному сході нашої країни мають на меті виснаження українських резервів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ