Today.ua

Тумани та сніг з дощем: синоптики розповіли, якої погоди очікувати в Україні на наступному тижні

На вихідних в Україні похолодало, і наступного тижня погода буде такою ж нестійкою та вологою, але при цьому теплою, як для листопада. Синоптики передають дощі та ранкові тумани у всіх областях, а після 16 листопада температура повітря різко впаде та випаде перший сніг.

За словами метеоролога Ігоря Кібальчича, за рахунок переважання циклональної діяльності та проходження атмосферних фронтів перша половина нового тижня листопада виявиться теплою та дощовою. Більш стабільна погода очікується лише у понеділок, 13 листопада. З другої половини тижня і ближче до вихідних в Україну надходитиме холодніше повітря з півночі Європи.

Прогноз погоди на 13 листопада

У понеділок у північних регіонах країни вдень пройдуть невеликі дощі. На решті території України синоптик прогнозує суху погоду. Нічна температура очікується в межах +4...+9°, а в західних регіонах похолодає до +3...-2°С. Протягом дня середня температура в областях буде +8…+13 °С, а в Карпатах – близько 0 °С. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, з окремими поривами на півночі та сході країни вночі до 15-20 м/с.

Прогноз погоди на 14 листопада

Прогноз погоди на вівторок віщує наявність невеликого, місцями помірного дощу у північних та центральних областях, а також на заході країни. У Карпатах очікується мокрий сніг. Вночі та вранці на півдні та в Криму можливий туман. Середня нічна температура, за прогнозом Кібальчича, очікується в межах +3...-2°С, денна температура підніметься до +8...+13°С, у північних областях +4...+9°С. Швидкість південно-західного вітру становитиме 5-10 м/с.

Прогноз погоди на 15 листопада

У середу більша частина України може виявитися залитою дощами, а в Карпатах пройде мокрий сніг. Нічна температура повітря коливається від +4 до +9 °С, денна - від +6 до +11 °С, на півдні та в Криму - від +10 до +15 °С. Швидкість вітру становитиме 5-10 м/с із південного заходу.

Прогноз погоди на 16 листопада

У четвер погода залишиться нестійкою, за винятком західних областей, де вдень опадів буде менше. Швидкість вітру північна/північно-західна, 7-12 м/с, а у південних та західних областях удень місцями до 15-20 м/с. Нічна температура становитиме +4…+9 °С, вдень синоптик передає до +6…+11 °С. У північних та західних областях уночі температура опуститься до 0...+5°С, а вдень підніметься до +3...+8°С.

Прогноз погоди на 17 листопада

У центральних та південних областях у п'ятницю очікується відсутність істотних опадів, у той час як на решті території України пройдуть невеликі дощі, а в Карпатах та на крайній півночі – мокрий сніг. Нічна температура повітря буде від +3 до -3 °С, а вдень - від +2 до +8 °С. Вітер південно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

Раніше повідомлялося, що жовтень цього року в Україні став найтеплішим за всю історію метеорології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ