Якщо ви вирішили побалувати себе та сім'ю смачним десертом, необов'язково йти до магазину. Можна приготувати чудовий торт-пломбір вдома. А ми розкажемо, як це зробити.
Торт-пломбір – це ніжний та ароматний смаколик, який не потребує випікання та використання печива або вже готових коржів.
Рецепт торта без випічки
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 200 грамів
- Цукор – 150 грамів для тіста та 70 грамів для крему
- Борошно - 250 грамів
- Ванілін – на смак
- Крохмаль – 2 столові ложки
- Сметана – 500 мілілітрів
- Яйця – 2 штуки
- Сіль – щіпка
Приготування:
- Почати приготування потрібно з основи для торта. Нею стане крихта. Щоб її зробити, треба в глибокій мисці змішати борошно, цукор і натерті на тертці 150 грамів вершкового масла.
- Перетріть у дрібну крихту інгредієнти та обсмажте на сухій сковороді до апетитного рум'яного кольору.
- Тепер можна переходити до приготування крему для торта. Для цього в сотейник вбийте яйця, додайте цукор, крохмаль, сіль та ванілін.
- Змішайте інгредієнти до однорідної консистенції та влийте сметану.
- Ще раз ретельно перемішайте та доведіть масу до кипіння на невеликому вогні, постійно помішуючи.
- Наприкінці додайте 50 грамів вершкового масла, перемішайте, зніміть з вогню і остудіть.
- Для формування торта потрібно застелити форму пергаментом та викладати шарами крихту та крем.
- Після десерт треба поставити на 2-3 години у холодильник.
- Потім порізати порційно і подавати до столу з гарячим чаєм, какао або кавою.
Смачного!
А раніше ми розповідали про те, як приготувати смачне домашнє печиво із трьох інгредієнтів.