Today.ua

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

В небі над Україною проти ночі 1 травня був помічений потужний блакитний спалах. Його бачили у багатьох областях нашої країни. Спалах також зафіксували вуличні реєстратори приблизно о 1:15. Є припущення, що це було якесь небесне тіло.

Відео спалаху масово публікують місцеві Telegram-канали із різних областей. З нього видно, що спалах тривав лише одну мить. Однак він осяяв небо яскравим блідо-блакитним світлом, і на мить вночі розвидніло, наче вдень.

Про це незвичне явище (спалахи від вибухів дронів і ракет, на жаль, вже стали для українців звичними, - авт.) повідомляють жителі Київської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської, Запорізької та інших областей.

Коментарів науковців поки що немає. Проте, найімовірніше, це був метеор, який так яскраво згорів у земній атмосфері. Адже ні за тривалістю спалаху, на за його спектром він не схожий на рукотворний вибух якоїсь зброї.

"Попередньо над центром та південним сходом країни згорів метеор. Подію бачили жителі Харківщини, Сумщини, Полтавщини, Запоріжжя, Дніпра. Будемо чекати на заяви астрономів", - прокоментували це непересічне явище в Telegram-каналі Alpha Centauri.

Нагадаємо, астролог Влад Росс спрогнозував точну дату завершення війни в Україні. Він каже, що цією датою може стати дата максимального наближення так званої Комети Диявола до Землі. Це має статися 2 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ