Today.ua

Столтенберг екстрено скликає Раду Україна-НАТО за участю Зеленського: обговорюватимуть ППО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив про проведення екстреного засідання Ради Україна-НАТО. Воно буде присвячене посиленню постачання засобів ППО в Україну.

Засідання відбудеться 19 квітня. У ньому візьме участь президент України Володимир Зеленський. По суті, саме він, а не Столтенберг став ініціатором проведення екстреного засідання.

Напередодні глава української держави закликав скликати Раду Україна-НАТО та пообіцяв зробити офіційний запит. Сьогодні Генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг підтвердив, що засідання відбудеться найближчої п'ятниці.

"За ці два дні ми вже чого лише не чули. Про різні конфлікти — тут, у Європі, і на Близькому Сході, — різні рівні загроз, різний повітряний простір. Хоча однакові "шахеди" та балістика… Про різні загрози ескалації. Але хіба життя людські різні, хіба різна гідність у людей? Ні. Однаково кожне життя ми цінуємо. Повинні цінувати. Повинні захищати на одному рівні від терору", - заявив Зеленський.

Президент України так різко відповів на роз'яснення США та Великобританії, які довго й плутано пояснювали, чому збивали дрони та ракети, запущені по Ізраїлю Іраном, і не роблять того ж над територією свого східноєвропейського партнера.

Хоча військовим експертам цілком очевидно, що різниця полягає лише в наявності у Росії великої кількості атомної зброї та носіїв до неї, здатних доставити заряди на тисячі кілометрів.

Сьогодні через нерішучість наших союзників загинули щонайменше 14 людей після варварського удару російськими ракетами по Чернігову.

Поки що на заклик Києва відгукнулася лише Німеччина, яка оголосила, що передає вже третій свій комплекс Patriot Україні. Нагадаємо, всього їх у Німеччини було 12. Наприклад, у США таких комплексів 60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ