Today.ua

Стало відомо, що відбувається із зарплатами медиків від початку війни

Зарплати медиків від початку війни зросли в середньому на 2 500 гривень. Нині середній заробіток в категорії "Медицина, фармацевтика" становить 17 500 грн, що відповідає загальному середньому заробітку в Україні. Звісно, що платять медикам не однаково. Причому зарплата залежить не лише від кваліфікації і досвіду, але й від медичної спеціалізації та регіону, в якому працює спеціаліст.

Про те, як змінюються зарплати медиків, і кому як платять, красномовно свідчить аналітика популярного кадрового порталу.   

Отже, зарплати медиків не однакові за регіонами. Найбільше працівникам цієї галузі платять у таких областях:

А найменше цінують медиків на Тернопільщині. Тамтешній середній заробіток представників цієї благородної професії – 13 500 грн.

За вакансіями, розміщеними зараз в  категорії "Медицина, фармацевтика", найвищі заробітки пропонують таким спеціалістам:

Водночас, найменші зарплати пропонують:

За рік і вісім місяців (із січня 2022 по серпень 2023) у деяких медичних спеціалістів зарплати зросли більш ніж у півтора рази. Зокрема, у п'ятірці лідерів за приростом зарплати такі спеціалісти:

Крім них, також значно більше стали отримувати такі фахівці:

Щомісяця в базі даних кадрового порталу з'являється від 3 до 4 тисяч нових резюме від медичних працівників. А загалом у серпні були зайняті пошуками роботи понад 13 тисяч медиків. Найчастіше в цій категорії шукають роботу такі спеціалісти:

Попри те, що у пропонованих вакансіях зарплати зростають, у багатьох регіонах медикам, навпаки, зрізали заробітки. Річ у тім, що на початку 2023 року вийшла урядова постанова, яка дозволила адміністраціям медичних закладів скорочувати медикам зарплати, якщо їм бракує фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ