Today.ua

Стало відомо, хто з українців може отримати по 900 грн на оплату комуналки від Червоного Хреста

Деякі українці можуть отримати по 900 гривень на оплату комунальних послуг від Червоного Хреста. На таку допомогу можуть розраховувати громадяни, які зареєстровані у програмі "Прихисток".

Так, ця програма діє в Україні з квітня 2022 року. Завдяки їй понад 2,2 мільярди гривень було виплачено в якості компенсацій за комунальні послуги.

Отримати гроші на покриття комунальних видатків можуть не самі переселенці, а громадяни, які надали їм безкоштовне житло. Це головна умова отримання допомоги.

Учасникам програми "Прихисток" передбачено компенсацію у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного ВПО у теплий період року та по 900 гривень – під час опалювального сезону. Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України.

При цьому отримати компенсацію на оплату комуналки можуть не лише власники, а й орендарі житла державної чи комунальної власності, які надали частину своєї житлової площі для проживання ВПО.

Поселити у своєму будинку переселенців та взяти участь у програмі "Прихисток" можна через сайт. На цьому ресурсі переселенці також можуть підшукати собі безкоштовне житло.

Для отримання коштів за розміщення ВПО, власнику квартири чи будинку необхідно зареєструвати своє житло на сайті, а потім звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем проживання або до ЦПАУ та надати пакет документів.

До нього входять:

За консультацією щодо отримання компенсацій за житло можна звертатися за телефоном цілодобової гарячої лінії 38 (066) 813-62-39.

Раніше повідомлялося, що українські пенсіонери можуть розраховувати на допомогу Всесвітньої продовольчої програми ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ