Today.ua

США подвоять виробництво снарядів для України

Міністерство оборони США уклало договір про створення трьох нових оборонних підприємств у штаті Техас. Це дозволить збільшити кількість снарядів, що передаються Україні.

Контракт на будівництво заводів з виробництва 155-мм боєприпасів укладено з General Dynamics Ordnance and Tactical Systems. Також повідомляється, що Пентагон закупить у Туреччини вибухові речовини, щоб наростити виробництво снарядів.

Будівництво одного з підприємств розпочнеться вже у середині літа. Коли будуть завершені всі три заводи і яким буде їхнє сумарне виробництво, наразі не відомо.

Раніше у Пентагоні повідомляли про плани збільшити більш ніж удвічі виробництво артилерійських снарядів до жовтня 2024 року. Планується вийти на показник 60 тисяч боєприпасів на місяць.

Однак у Міноборони США зазначили, що це стане можливим лише у разі надання Конгресом додаткових коштів.

Україна також чекає від Конгресу виділення 61 млрд доларів. Очікується, що після великодніх канікул відповідний законопроєкт нарешті буде поставлений на голосування у Палаті представників.

Нагадаємо, після чергового засідання формату "Рамштайн", низка країн повідомила про виділення нових пакетів допомоги Україні. Зокрема, Німеччина поставить снаряди для танків та артилерії, а також дрони.

Бельгія виділила 100 млн євро на обслуговування винищувачів F-16, які мають почати надходити в Україну влітку. Японія наприкінці минулого року пом'якшила своє законодавство щодо експорту озброєнь. Це дало змогу поставити більше ракет для комплексів Patriot Україні.

Також днями стало відомо, що в нашій країні можуть розпочати випуск німецьких протитанкових гранатометів Panzerfaust 3 компанії Dynamit Nobel Defence.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ