Смажена картопля по-болгарськи виходить ароматною та соковитою. Вона готується з овочами, які додають страві нового смакового відтіноку.
![Смажена картопля по-болгарськи: новий рецепт, який здивує близьких Смажена картопля по-болгарськи: новий рецепт, який здивує близьких - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2023/11/kartoshka-uepu-768x453.jpeg)
Рецептом смаженої картоплі поділився блогер під ніком дядько Женя. Він зазначив, що так її готують у Кирджалі – місті на півдні Болгарії. За словами кулінара, кирджалійці, які живуть на кордоні з Туреччиною, відстояли право смажити картоплю так, їм подобається, а не як вказують канони. А їм хотілося додати овочів – солодкого перцю, помідорів та кабачків.
Інгредієнти
- 500 г картоплі
- 1 кабачок
- 1 солодкий перець
- 2 помідори
- олія
- червоний перець
- сіль
- кріп
Приготування
Насамперед потрібно підготувати овочі. Кабачок наріжте кружальцями, а потім на чотири частини. Солодкий перець також потрібно подрібнити як зручно. Потім слід нарізати картоплю – кому як подобається – кубиками, соломкою чи кружальцями.
Далі влийте на сковороду олію, викладайте картоплю з кабачками і обсмажуйте на вогні вище середнього. Коли одна сторона підрум'яниться, додайте солодкий перець.
Популярні зараз
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Подрібніть помідори і додайте їх за п'ять хвилин до готовності страви. Якщо зробити це раніше, вийде тушкована, а не смажена картопля. Одночасно з помідорами додайте червоний гострий перець або паприку - як більше подобається, сіль і кріп.
"Кропу має бути багато, він дасть вашій страві непередаваний кирджалійський аромат. Ми оперували сухим кропом, але, зрозуміло, можна вживати і зелений. Ось вам і вся, як кажуть, поп-механіка. З чаркою прохолодного чогось кирджалійська картопля неповторна у своїй простоті і незабутня у своїй автентичності!" - з гумором вказав блогер.
Раніше повідомлялося, як смачно приготувати смажені пиріжки з картоплею.