Сирник по-польськи стане справжньою окрасою різдвяного та новорічного столу. Спробуйте приготувати звичний десерт за новим рецептом, який використовують у сусідній країні.
Сирник по-польськи готується зі звичних продуктів, але є й ті, які не вживаються в українському варіанті. Важливий момент - всі вони повинні бути кімнатної температури, щоб вдалося досягти правильної однорідної текстури.
Інгредієнти
- кисломолочний сир 9% жирності – 1 кг
- вершкове масло – 125 г
- цукор – 250 г
- яйця – 10
- крохмаль – 2 ст. л.
- ваніль
- родзинки – 100 г
- цукрова пудра
- крихти печива
- свіжі фрукти – полуниця, малина, хурма, банани
Приготування
Жовтки потрібно відокремити від білків і збити з цукром, а білки - прибрати до холодильника - вони повинні бути охолодженими.
Розм'якшене вершкове масло слід з'єднати з сиром, крохмалем і ваніллю, перемішати до однорідної маси.
Родзинки промийте і залийте на пару хвилин окропом.
Білки збийте до стійкої піни та змішайте з сирною масою.
Форму для випікання треба змастити вершковим маслом та посипати зверху крихтою печива. Вийде своєрідна "французька сорочка". Вилийте туди сирну масу, розрівняйте.
Духовку потрібно розігріти до 180 градусів та відправити туди сирник по-польськи. Використовуйте режим конвекції та випікайте десерт протягом 50 хвилин.
Готовий сирник не потрібно одразу виймати. Залишіть його до охолодження у напіввідкритій духовці. Потім слід поспати ласощі цукровою пудрою, прикрасити свіжими фруктами та подати до столу. Смачного!
Раніше повідомлялося про рецепт сирників по-французьки.