Today.ua

Шольц назвав головну умову для виведення Путіним російських військ з України

Олаф Шольц виступив за продовження підтримки України Заходом. Федеральний канцлер Німеччини назвав це найкращим способом запобігти подальшій ескалації та потенційному збройному протистоянню між Росією і НАТО. Він також назвав головну умову для виведення російських військ з нашої країни.

Шольц виступив на зустрічі соціал-демократичних партій Європи у Бухаресті. Він висловив думку, що ефективне стримування змусить російського диктатора Володимира Путіна усвідомити неможливість своєї перемоги у збройному протистоянні.

Німецький лідер нагадав про серйозну підтримку України з боку ФРН і закликав до аналогічних дій інші європейські країни. Він упевнений, що це дасть змогу запобігти Третій світовій війні, про яку все частіше говорять політики.

"Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін вирішить вивести свої війська. Однак він прийме це рішення тільки у тому випадку, якщо зрозуміє, що не зможе виграти війну на полі бою".

Зазначено, що наразі Німеччина надала Україні військову підтримку на 28 млрд євро.
Федеральний канцлер Німеччини зазначив, що Берлін не має наміру припиняти допомогу Києву і закликає діяти так само й уряди інших держав. При цьому Європа має бути готова захистити себе, якщо виникне небезпека.

Олаф Шольц наголосив, що європейці нині не займаються благодійністю, а інвестують у власну безпеку - щоб ніхто не наважився на напад. Він закликав відмовитися від вузьких власних інтересів і побудувати сильну оборонну промисловість.

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон нещодавно допустив введення в Україну французьких військ. Німеччина розкритикувала його позицію. Шольц заявив, що колега провокує ескалацію військового конфлікту і його ідею навіть "немає сенсу обговорювати". ФРН виступила категорично проти цієї ініціативи.

Макрон у відповідь заявив про бажання зібрати сміливі держави, серед яких він і не очікував побачити Німеччину.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав умову, за якої Путін віддасть усі захоплені території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ