Today.ua

Шмигаль створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону

Уряд створив Штаб для координації робіт із подолання наслідків російського енергетичного терору та підготовки до зими. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Сьогоднішній масований удар росіян дронами та ракетами по українській енергетиці став п'ятим з початку весни. Крім того, ворог щодня завдає точкових ударів по українських містах.

В таких умовах процес підготовки до зими не може проходити у штатному режимі. Тому Кабмін створив спеціальний координаційний штаб. Глава уряду Денис Шмигаль зазначив, що до нього увійдуть не лише представники профільних міністерств, депутати Верховної Ради, різні чиновники, а й представники громадськості.

"Зробимо все, щоб наступної осені та взимку в будинках усіх українців було світло і тепло, а підприємства мали доступ до електропостачання", – наголосив Шмигаль.

На координаційний штаб покладено функцію ліквідації наслідків російських атак на енергетичний сектор. Також фахівці займуться "модернізацією та адаптацією паливно-енергетичного комплексу до нових викликів".

"Має бути ще багато роботи, але ми обов'язково впораємося і збережемо стійкість і міцність української енергетики", - заявив глава уряду.

Також Штаб для координації робіт із подолання наслідків російського енергетичного терору та підготовки до зими залучить партнерів для розв'язання проблем із боргами в енергетичному секторі України.

Шмигаль нагадав, що уряд уп'ятеро збільшив енергетичні субсидії для найбільш постраждалої від обстрілів Харківської області.

Нагадаємо, Укренерго попереджає, що вже сьогодні в Україні можуть розпочатися віялові відключення споживачів. Раніше повідомлялося, що обмеження буде введено для промислових підприємств.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ