Today.ua

Що їдять народні депутати України: названі страви та ціни у їдальні Верховної Ради

В українців з'явилася можливість побачити, як харчуються народні депутати. Стало відомо, які страви та за якими цінами пропонують у їдальні Верховної Ради.

Потрапити до їдальні для депутатів ВРУ можна лише за наявності відповідних документів. Народна обраниця Вікторія Сюмар показала, що їсть разом із колегами. Вона вважає, що ціни дуже завищені.

"Баклажани – 600 грн за кг (на ринку купую по 30 максимум), перець – 1000 грн/кг (на ринку 70грн), кабачки – 600 грн… Просто тотальний "кінець епохи бідності". Як думаєте, в чому готують баклажани, ціна яких зростає на 2000%? – написала Сюмар на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Вікторія продемонструвала вигляд "кулінарного шедевра". На тарілці були три баклажани без добавок та соусу. Депутат зазначила, що їй було б цікаво дізнатися про постачальника продукції.

Сюмар також поділилася прайсом на деякі страви. Філе хека продається в депутатській їдальні по 120 грн/100 г, а порція сьомги коштуватиме 224 грн/100 г. Болгарський перець на грилі пропонують по 100 грн/100 г. Тушковані  кабачки з томатами – за 92 грн/150 г. Сирники зі сметаною коштують 67 грн/150 г, млинці з яблуками та медом – по 75 грн/150 г, а з м'ясом – по 83 грн/200 г. Картопляне пюре представлене по 34 грн/100 г, а рис – по 32 грн/150 г.

Вікторія Сюмар наголосила, що зараз дешевше харчуватися у ресторанах.

Підписники Сюмара бурхливо відреагували на її публікацію. Деякі інтернет-користувачі нагадали, що ще недавно у суспільстві обговорювали занижені ціни на страви:

"Тяжко нардепам. Ой тяжко", "Були ціни соціалістичні в Радовській столовці, всі скаржилися, що у депутатів халявне харчування, а простим людям пообідати коштує дорожче. Стали ціни ринкові, як поїсти сьогодні в центрі Києва, - теж погано і зрада. Вам не догодиш", "Ціни стали зовсім на рівні ресторанів по сусідству", "По-багатому все", "Цікаво, почому яйця?".

Раніше у Верховній Раді спрогнозували, як зміниться курс долара до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ