Today.ua

В Укренерго закликали українців готуватися до гіршого: запасатися їжею та водою на опалювальний сезон

Українську енергосистему захищено краще, ніж минулого року. Проте вона вразливіша, ніж на початку торішнього опалювального сезону. І у разі попадань ракет агресора ситуація може виявитися дуже складною. Тому в Укренерго порадили українцям зробити запаси їжі та води, а також максимально утеплити своє житло.

Про це заявив в інтерв'ю одному з українських телеканалів голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Енергетики добре знають свою роботу. До того ж, за найважчий минулорічний опалювальний сезон вони набули безцінного досвіду з ліквідації пошкоджень енергомережі. Отже, вони готові до роботи в умовах зими та війни. Водночас, навряд чи агресор відмовиться від свого маніакального плану влаштувати тривалий блекаут для всієї України.

І хоча зараз і енергетики, і ППО максимально сконцентровані і готові до відбиття атак противника, українцям все ж таки варто, сподіваючись на краще, готуватися до гіршого.

"Треба готуватися до гіршого, а сподіватися на краще. Ми знаємо, що ворог може зробити. Ми знаємо, що нам робити у тій чи іншій ситуації. Ми готові", - заявив Кудрицький.

Тому українцям обов'язково слід підготуватися до цього ймовірного "гіршого": зробити запаси води і продуктів, а також максимально подбати про засоби, які допоможуть вижити в умовах можливого блекауту.

Що потрібно приготувати на випадок найгіршого розвитку ситуації

Чим слід запастися і про що подбати:

Окрім цього, вже зараз українці мають якомога економніше споживати електроенергію. Така ощадливість допоможе нам вистояти взимку.

"Ми всі можемо зробити свій внесок, пам'ятаючи про правила економного споживання. Вони полягають у тому, щоб просто не включати енергоємні прилади у години вечірнього максимуму споживання", - уточнив глава Укренерго.

Нагадаємо, у Міненерго назвали регіони, які можуть в опалювальний сезон залишитися без електрики та газу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ