Today.ua

В Україні суттєво знизилася середня зарплата

В Україні у третьому кварталі порівняно з другим знизилася середня зарплата громадян. Причому зниження відбулося суттєве – майже на півтори тисячі гривень.

Про це йдеться у повідомленні Пенсійного фонду України.

У прес-релізі зазначають, що у ПФУ розрахували середню зарплату по країні, на підставі якої розраховують пенсію громадянам. Як з'ясувалося, у другому кварталі цього року зарплата була суттєво вищою, ніж у третьому кварталі. Різниця між середнім заробітком українців у другому і третьому кварталі склала майже 1500 гривень не на користь третього.

Якщо брати у розрізі кожного місяця з початку поточного року, то вийдуть такі цифри:

При цьому у річному вимірі (з вересня 2022 року по вересень 2023 року) показник середньої зарплати в Україні зріс на 8,4%. У вересні минулого року середня річна зарплата в Україні становила 13 387,48 грн.

Проте за підсумками другого кварталу 2023 року середньомісячна латка в Україні сягнула 17 176 грн. І це було на чверть вище, ніж у той самий період минулого року. Але у третьому кварталі українські роботодавці не змогли утримати такої динаміки зростання зарплати.

Нагадаємо стало відомо, яку частину зарплати українцям доведеться віддати за оренду квартири. Фахівці підрахували дані щодо різних міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ