Today.ua

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

В Україні розпочато набір до першого жіночого військового підрозділу. Новий підрозділ, у якому будуть служити лише жінки, виконуватиме бойові завдання з БПЛА.

Про це повідомив у своєму Telegram командир роти ударних дронів Ігор Луценко.

"Я давно прогнозував, що це станеться і, нарешті, воно сталося", каже Луценко.

Комроти характеризує нове військове формування як "невеликий підрозділ". Втім, сам же він і визнає, що невеликим воно буде лише спочатку. Все залежатиме від того, скільки охочих відгукнеться на це оголошення, і скількох відберуть. Це формування займатиметься безпілотними авіаційними системами.

Луценко зазначає, що для такої роботи дівчатам знадобляться технічні навички та інженерний склад розуму. Тому, звісно, усі охочі туди не потраплять.

"Знання та досвід у сфері пілотування, експлуатації, ремонту, обслуговування БПЛА або подібних систем будуть плюсом. Також не завадять військові навички, від сапера і до медика чи стрілка. Досвід програмування, роботи з технічних спеціальностей будуть теж плюсом. Але головне – готовність вчитися", - зазначає командир роти.

Втім, відбір йтиме не лише за технічними навичками та готовністю до навчання, а й морально-психологічними критеріями. Тут відіграватимуть роль і висновки медиків, і гнучкість інтелекту, і перевірка СБУ. Адже сьогодні такий час, що без цього не обійтися.

Нагадаємо, в Україні до закінчення воэнного стану запроваджено обмеження прав та свобод громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ