Today.ua

Український бізнес оголосив про великі скорочення працівників наступного року

Незважаючи на оздоровлення економіки, про яке дружно говорять аналітики, багато українських роботодавців усе ж таки мають намір наступного року провести скорочення працівників. При цьому більшість підприємців збережуть ту саму чисельність персоналу, що й цього року. А дехто навіть готовий збільшити штат.

Такими є результати опитування, проведеного Нацбанком України.

Аналітики НБУ провели опитування серед вітчизняних підприємців, якими є їхні плани щодо чисельності персоналу на наступний рік. Опитування показало, що переважна кількість підприємців не готова до різких змін. І тому вони чисельність персоналу залишать на колишньому рівні.

При цьому деякі роботодавці готові навіть до невеликого розширення штату. Але все ж таки багато підприємців заявили, що будуть змушені вдатися до скорочення штатної чисельності працівників. І таких значно більше, ніж тих, що хочуть збільшувати кількість працівників.

Загалом у галузях ситуація виглядає так

Сфера послуг:

Підприємства торгівлі:

Будівельні підприємства:

залишать нинішню кількість працівників – 79%;

наймуть нових – 4%;

звільнять - 17% працівників, що більш ніж у 4 рази перевищує кількість тих, хто готовий збільшувати штат.

Промислові підприємства:

Таким чином, видно, що найбільших скорочень очікують наступного року працівників будівельної та промислової галузей. А найменше готові звільняти підлеглих на підприємствах торгівлі.

Нагадаємо, Європа готова дати роботу всім українським ІТ-фахівцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ