Today.ua

Став відомий список продуктів, на які зростуть ціни найближчим часом

В Україні останнім часом трохи стабілізувалися ціни на продукти. Однак це - тимчасове явище. Уже найближчим часом вартість деяких груп може значно зрости. Аналітики називають список продуктів, які подорожчають у найближчі місяць-два.

Зокрема, за словами експертів, на початку весни зростуть ціни на продукти овочевої групи. Однак подорожчання пошириться не тільки на них. Експерти прогнозують зростання цін також і на інші товари. Зокрема, найближчими місяцями можуть подорожчати:

Водночас аналітики прогнозують, що деякі продукти можуть залишитися в незмінній ціні. Скоріш за все поки що не дорожчатимуть:

Утім, що стосується цін на молоко і молокопродукти, то тут думки експертів розійшлися. Одні вважають, що причин для подорожчання цього виду продуктів немає, адже обсяги молока в країні зростають. Принаймні, про це говорять дані Мінагрополітики. Інші переконані, що ціни на цю групу товарів і далі зростатимуть, оскільки вони зростають і зараз.

При цьому чималу роль на вартість продовольства в Україні ситуативно відіграє блокада українського кордону європейськими фермерами. Поки наше продовольство не пропускають до Європи, у нас воно може бути дешевшим.

Нагадаємо, в Україні прогнозують неконтрольоване зростання ціни на стратегічний продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ