Today.ua

З 1 січня держава залишить без фінансової допомоги багатьох переселенців

Більшість українських переселенців, які мають статус ВПО, отримує щомісячну допомогу від держави. Проте вже з 1 січня 2024 року цю допомогу багатьом скасують. Причиною відмови у допомозі переселенцям може стати майновий стан сім'ї, а також інші фактори.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Якщо раніше державну фінансову допомогу призначали всім переселенцям без винятку, то тепер держава підходитиме до питання виплат ВПО більш вибірково. Враховуватимуть майновий стан сім'ї. І якщо він дозволяє прожити без державної допомоги, її скасують.

Нагадаємо, що зараз розмір цієї допомоги доволі скромний. Особам, які мають статус ВПО, щомісяця виплачують такі суми:

При цьому сьогодні є чимало сімей, які живуть лише на ці гроші. Проте є й чимало переселенців, які вже знайшли собі непогану роботу із добрим заробітком, а також зуміли зберегти заощадження у банках. В уряді вважають, що мізерна державна допомога переселенцям таким людям погоди у сімейному бюджеті не зробить. Тому їм скасують виплати.

Будуть позбавлені державної допомоги такі категорії ВПО:

Крім того, позбавлятимуть державної допомоги не лише за майновими ознаками, а й за деякими іншими.

Зокрема, будуть також позбавлені виплат:

Нагадаємо, грошову допомогу деяким переселенцям продовжать ще на півроку. Такі виплати продовжать для матерів, які живуть у регіонах, де не працюють дитячі садки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ