Today.ua

Данілов натякнув, що іноземні військовослужбовці можуть бути на війні в Україні не публічно

Іноземні військовослужбовці цілком можуть брати участь у війні в Україні. Захід може надіслати сюди своїх військових не публічно. Але поки що Україна більше потребує західної зброї, ніж західних військових.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, іноземні військовослужбовці цілком можуть бути задіяні під час війни в Україні. Але при цьому питання присутності іноземних військових є доволі чутливим, каже чиновник. Тому його навряд чи будуть виносити в публічну площину.

"Ми абсолютно не виключаємо появу на нашій території тих чи інших військових підрозділів тих чи інших країн, якщо вони ухвалюватимуть відповідне рішення", - заявив Данілов.

Уперше питання про можливе відправлення своїх військових на територію України публічно порушив французький президент Еммануель Макрон. Однак не всі західні лідери одностайні в цьому питанні. Деякі одразу ж заявили, що їхніх військовослужбовців в Україні не буде.

Утім, не виключено, що деякі західні фахівці вже й так присутні в Україні. Зокрема, на це натякнув німецький канцлер Олаф Шольц, коли мотивував свою відмову у постачанні ракет Taurus українським військовим. Він заявив, що це обладнання потребує обслуговування німецькими військовими фахівцями, а їх в Україну не відправлятимуть за жодних умов. При цьому Шольц натякнув, що деякі західні країни вже відрядили своїх фахівців для обслуговування зброї, переданої Україні.

Нагадаємо, кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що ніколи не допустив би війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ