Today.ua

Спека у військовому госпіталі Києва: лікарі та пацієнти поскаржилися на температуру у палатах та нові вимоги

У Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь" у Києві виникли серйозні проблеми. Опалювальний сезон у медустанові продовжується, хоча у столиці його вже завершили. Персонал та пацієнти поскаржилися на спеку в палатах. Також з'явилися нові вимоги до спеціалістів.

Опалювальний сезон в Україні у 2024 році закінчився раніше, ніж зазвичай. Батареї у різних регіонах країни почали відключати наприкінці березня, тоді як у минулі роки це відбувалося у середині квітня. Відомо, що для завершення опалювального сезону потрібно, щоб середньодобова температура повітря протягом трьох днів була не нижчою за 8 градусів за Цельсієм.

За прогнозом синоптиків, сьогодні, 11 квітня, у Києві буде тепло – від +16°С до +23°С. До кінця тижня максимальна температура повітря становитиме +22°С. У квартирах побутових споживачів вже два тижні закінчився опалювальний сезон, а у Головному військовому госпіталі він досі триває.

Лікарі скаржаться на нестерпну спеку у кабінетах та палатах. Вона не просто викликає дискомфорт у медперсоналу, а негативно впливає на стан пацієнтів. Багато військовослужбовців перебувають на лікуванні через травмування під час бойових дій. Висока температура не сприяє швидкому загоєнню ран.

"Жарко, не економлять енергоносії і витрачають газ без потреби", - зазначив один із медиків, який попросив не називати його ім'я.

Також зазначено, що адміністрація медустанови висунула нові вимоги до лікарів. Тепер медики, зокрема хірурги, що оперують, зобов'язані писати конспекти з технічної та національно-патріотичної підготовки. Нижче наводимо список тем на квітень, за якими потрібно буде підготувати та здати конспекти медичному персоналу.

При цьому навчання не проводиться і медичний персонал змушений просто шукати інформацію в Інтернеті. І це у той час, як головний військовий медичний заклад країни працює в режимі 24/7 через потік поранених, який не закінчується.

Нагадаємо, що Національний військово-медичний клінічний центр "Головний військовий клінічний госпіталь" у Києві – один із найстаріших військово-медичних закладів України. У ньому надають усі види спеціалізованої медичної допомоги. Його більш ніж двохсотрічна історія бере початок із 1755 року, коли за клопотанням Київського губернатора відкрили польовий госпіталь збройних сил на 50 ліжок.

З 1992 року госпіталь переформували із 408-го окружного військового госпіталю Київського військового округу ЗС СРСР до Головного військового клінічного госпіталю МО України. Працюють чотири спеціалізовані відділення реанімації та інтенсивної терапії: хірургічне, кардіологічне, нейрохірургічне та інфекційне. У медзакладі зараз лікуються військові, пенсіонери ЗС та цивільні пацієнти. Щороку там приймають 25 тисяч пацієнтів.

Раніше повідомлялося, що минулий опалювальний сезон став унікальним в Україні: у Нафтогазі повідомили про історичну подію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ