Today.ua

Росіяни намагаються відбити звільнений українськими військовими острів

Росіяни намагаються поновити контроль над островом Нестрига. Його наші воїни звільнили від окупантів 28 квітня.

Про ситуацію у дельті Дніпра та на лівому березі в районі населеного пункту Кринки розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук. Він нагадав, що нашим військовим вдалося вибити ворога з острова Нестрига і тепер росіяни намагаються повернути його під свій контроль.

"Сьогодні вони зранку вже два штурми здійснювали на Нестригу, й обидва невдало. Відступили з втратами безуспішно. Це останній острів від Велетенського – це район н.п. Велетенське та Кізомис, недалеко від них. Фактично це останній острів перед гирлом річки", - наголосив Плетенчук.

Він додав, що встановлення контролю над островом Нестрига дозволило ЗСУ розширити периметр безпеки. Дмитро Плетенчук додав, що ворог може намагатися проникати на острів за допомогою човнів, встановлювати міномети та обстрілювати позиції наших бійців та місцеві населені пункти.

Також їм зручно звідти наводити артилерію, тому важливо утримувати контроль над Нестригою.

"Так само атакували Кринки вони три рази, так само безуспішно. Ситуація там залишається складною. Насамперед через те, що фактично морпіхи тримаються автономно, оскільки між нами річка Дніпро і, звичайно, логістика там дуже складна. Як і ротація, і евакуація, і інші питання", – наголосив прессекретар Сил оборони Півдня.

Дмитро Плетенчук додав, що наші воїни успішно діють у цьому районі, попри те, що противник значно перевершує їх числом.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни повідомив, що російська армія готується до наступу в районі Авдіївки та обирає між кількома напрямками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ